Foto - EPA

Službena potvrda u toku sedmice

Završen je transfer Erlinga Haalanda!

Midhat Šljivak

Erling Haaland (21) napušta Borussiju iz Dortmunda i karijeru nastavlja u redovima Manchester Cityja.

Ugledni The Athletic objavio je danas kako je posao oko transfera uspješno završen i da će Haaland biti zvanično predstavljen u toku ove sedmice kao novi napadač tima s Etihada.

Haaland već odavno ima dogovor s Građanima. Uspješno su završili razgovori Cityja i Borussije, kojoj će pripasti 75 miliona eura odštete.

Kompletan paket oko norveškog napadača tim iz Manchestera će koštati oko 350 miliona eura.

Erling Haaland je ove sezone postigao 21 pogodak u 23 nastupa za ekipu iz Dortmunda, a ukupno je u dresu njemačkog velikana postigao 85 golova u 88 nastupa.

Video Haalandovog prvog dolaska na Etihad, jedan detalj je oduševio Engleze

Zanimljiv video je nastao prošle godine kada je Haaland po prvi put u karijeri došao na Etihad.

Tada je Dortmund igrao meč Lige prvaka protiv Cityja, a Haalandu je to bio prvi put da izađe na teren Etihada. Kamere su pratile svaki njegov pokret i vidjelo se da je oduševljen ovim stadionom.

Jedan od detalja koji je posebno oduševio navijače Manchester Cityja jeste to da je Haaland vidio na izlazu iz tunela grb engleskog kluba i nije htio iz poštovanja da hoda preko njega već ga je zaobišao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prelijepo, zar ne?", govorio je Haaland jednom od svojih saigrača dok su izlazili na teren Etihada koji će očito biti njegov dom u narednim sezonama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.