Priznanje slomljenog Guardiole: "Taj čovjek mi je pomogao da prebolim ispadanje od Reala"

Španski stručnjak otkrio

Priznanje slomljenog Guardiole: "Taj čovjek mi je pomogao da prebolim ispadanje od Reala"

E. Ganibegović

Finale Lige prvaka u Parizu igrat će Liverpool i Real Madrid. 

Vrlo lako se umjesto Reala tamo mogao naći Manchester City koji je protiv Los Blanosa imao prednost od ukupno 5:3 u 89. minuti revanš utakmice, ali je na kraju Rodrygo zabio dva gola za produžetke, gdje je stvar na stranu Reala okrenuo Benzema pogotkom s penala.

Na najveći san, trofej Lige prvaka, City će morati sačekati još najmanje jednu sezonu, a trener ovog tima Pep Guardila u razgovoru za Sky Sports otkrio je ko mu je pomogao da preboli ispadanje.

U pitanju je Manel Estiarte, bivši španski olimpijski prvak u vaterpolu 1996. godine, koji trenutno ima ulogu psihologa Građana.

"U sportu ima više loših nego dobrih trenutaka. Tako mi je ugodno nositi se s ovakvim situacijama. Ponekad mi je ugodnije u tim trenucima nego kad se moram nositi s uspjehom", rekao je Guardiola na početku i dodao:

"Manel se brine za mene, dosta mi je on. On je moj prijatelj mnogo, mnogo godina. Bio je najbolji sportista u svom sportu. Ima nevjerojatan osjećaj za ono što se događa u momčadi. Ne o taktici, nego o tome šta se događa u momčadi, šta nam treba, šta tražimo."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mnogo mi pomaže, pogotovo u lošim trenucima. Dijelimo našu tugu. Naša bol je uvijek zajednička. I, naravno, u dobrim vremenima. On ima ulogu, važnu ulogu u klubu. On je nevjerovatna osoba za moju porodicu i za klub", zaključio je španski stručnjak.

Guardiola je danas sigurno sretniji jer je njegov tim s 5:0 savladao Newcastle i tri kola do kraja prvenstva Engleske imaju tri boda prednosti u odnosu na Liverpool i sve je u njihovim rukama. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pustena utakmica kao sto sam i rekao prosle sedmice,protiv Liverpoola ginuli,a ove pustili da na njima poprave gol razliku jerczna se da i gol razlika na kraju moze odlucivati...ovaj saudijski princ ubija novinare i kasapi ih,a da nece stimati utakmice,velika je greska bila prodati takvom monstrumu jedan klub iz EPL...
2 7
Benz
Pazi pi*kice psiholog mu treba da dodje sebi .. a hejteri i dalje hejtuju.. jeste namjestili protiv 3 vrhunska kluba u Evropi.. doovajte ga hejteri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi