Potvrđeno iz Saveza

Poznato ko će suditi gradske derbije u Sarajevu i Mostaru

Endin Čaušević

U utorak i srijedu igraju se utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na rasporedu su dva velika gradska derbija.

Oba gradska derbija će se igrati sutra u terminu od 20 sati, dok se preostale četiri utakmice igraju u srijedu.

Naravno, u centru pažnje će biti okršaj na Koševu gdje će se sastati vječiti rivali Sarajevo i Željezničar. Poznata su i službena lica za okršaje 30. kola, a već sada se zna da će sutrašnji derbi na Koševu suditi Admir Musić.

Njegovi pomoćnici će biti Amir Kadić i Emir Zahiragić, dok će ulogu četvrtog sudije u sarajevskom derbiju imati Irfan Peljto.

Pored sarajevskog sutra u istom terminu igra se i mostarski derbi u kojem se sastaju Zrinjski i Velež.

Glavni sudija ove utakmice će biti Haris Kaljanac, a njegovi pomoćnici na ovom meču su Josip Čolić i Arnel Novalić. Četvrti sudija na utakmici između Zrinjskog i Veleža će biti Ermin Sivac.

U srijedu su na rasporedu četiri meča. Od 17 sati igraju Radnik - Leotar, Rudar - Posušje i Tuzla City - Sloboda. Meč u Bijeljini će suditi Frano Jelić s pomoćnicima Borisom Dujmovićem i Jurom Musom, dok je četvrti sudija Josip Martinović.

Glavni sudija na meču Rudar - Posušje će biti Dragan Petrović, a pomoćnici su Radislav Kačavenda i Božidar Rustić. Četvrti sudija na ovom meču je Dražen Marić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče derbija na Tušnju tu će glavni sudija biti Adisi Mulahasanović. Pomoćnici su Moamer Čaušević i Enes Đozić, a četvrti sudija je Zoran Grbić.

Kolo zatvaraju Borac i Široki Brijeg koji od 19 sati igraju u srijedu u Banjaluci. Glavni sudija je Aleksandar Njegomirović, a pomoćne sudije će biti Aleksandar Smiljanić i Davor Maksimović. Četvrti sudija je Elvis Mujić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti