Odlazi li Kepčija? Javio nam se Mirvićev savjetnik i otkrio kako stoje stvari

U Bordo klubu je pola godine

Odlazi li Kepčija? Javio nam se Mirvićev savjetnik i otkrio kako stoje stvari

Admin Čaušević

Ivan Kepčija je samo jedno u nizu od novih lica koja su pronašli angažman u Titovoj 38b nakon dolaska investitora Ismira Mirvića. 

Kepčija je angažovan u novembru prošle godine, a Mirvić ga je predstavio kao svog savjetnika za sport.

"Paralelno ćemo razvijati sportski i komercijalni dio kluba. Sa sportske strane smo zaposlili Ivana Kepčiju, čovjeka koji je to radio u Europi posljednjih deset godina. Kepčija će složiti tim svojih ljudi i imati ovlasti oko omladinskih kategorija i prvog tima", tada je kazao prvi čovjek Bordo kluba.

Prema kuloarima Kepčija je bio taj koji je doveo i Aleksanda Vasoskog na klupu FK Sarajevo, dok se pitao i za dosta stvari tokom zimskog prijelaznog roka.

Navijači Sarajeva nisu zadovoljni rezultatima, pa se na svojevrsnom udaru nalazi sportski segment kluba, a hrvatski mediji su u subotu ujutro plasirali vijest kako bi Kepčija mogao napustiti Sarajevo, te pronaći novi angažman i to u Mađarskoj, tačnije u Honvedu.

Tim povodom smo kontaktirali i bivšeg sportskog direktora Legije i Hajduka koji nam je je potvrdio razgovor sa čelnicima Honveda, ali i ostanak u projektu višestrukog prvaka BiH.

"Bio sam na sastanku, upoznao se sa ljudima, kao sto sam bio na jos 10 mjesta u posljednjih pola godine. Ostajem u projektu FK Sarajevo", kratko nam je rekao Kepčija.

Za Kepčiju kao i sve u FK Sarajevo je na neki način mjesec istine kada će prioritet biti ostavarivanje primarnog cilja za ovu sezonu, a to je izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kroz prvenstvo se plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu čini nemogućim, pa je preostala šansa finale Kupa BiH koje je na programu 19. maja.

Eventualni poraz u finalu i izostanak plasmana na euroscenu bi svakako bio razočaravajući za sve one kojima je bordo boja u srcu, a vjerovatno bi, kako to biva na našim prostorima, izazvao i nove promjene u sportskom segmentu kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Donrolls
I Mirvića svako vesla kako stigne,zavrsiće kao Tan na kraju,prodace nas nekom Albancu,Turčinu koji će nam dohakati
5 4
PRESEDAN
Yebo li mu Stanić mamaru
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi