Jakirović i Dudić se obratili novinarima

Zajednički press pred derbi: "Želimo pokazati da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal"

Endin Čaušević

Zrinjski i Velež igraju sutra veliki gradski derbi u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako ova utakmica baš i nema nekog rezultatskog značaja za mostarske klubove jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u duelu ljutih rivala.

U Mostaru je održana i zajednička press konferencija na kojoj su bili predstavnici oba kluba. Ispred Zrinjskog su to bili trener Sergej Jakirović i kapiten Nemanja Bilbija, a iz Veleža su se novinarima obratili Feđa Dudić i Denis Zvonić.

Prvi je riječ dobio Jakirović koji je najavio sutrašnji derbi protiv Veleža.

"Stanje u ekipi je dobro. Kako smo mi rezultatski i cilj ostvarili prije nekoliko kola sigurno da uživamo sada u ovim mečevima do kraja. Svjesni smo da se neki klubovi bore za goli život, ali imamo sutra gradski derbi protiv Veleža i to je utakmica za prestiž. Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Zdravstveni bilten je u redu i skoro isti kao u prethodnom periodu. Očekujem dobru posjetu, ovo su dva kluba koji prezentiraju dobar nogomet i nadam se otvorenom derbiju i nadigravanju što je izostalo u prethodna dva derbija. Nadam se dobroj posjeti i nogometu i želimo uveseliti naše navijače pobjedom", rekao je Jakirović.

Protiv timova iz gornjeg dijela tabele Zrinjski je ostvario poprilično ubjedljive pobjede da li će to i sutra biti cilj?

"Nema nikakvog pritiska s te strane. Svaki sportaš želi se dobro pripremiti i predstaviti, ne znam trenera koji priprema ekipu da izgubi. Očekujem dobar meč, a sada ako ćemo gledati tabelu nema smisla, gradski derbi je uvijek utakmicama s tenzijama i emocijama. Ne gledamo mi tako, mi svaki meč igramo isto i pristupamo isto bez obzira što je cilj već ostvaren", dodao je trener Zrinjskog.

Nakon toga riječ je dobio trener Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je svoj posao odradio, a nas čeka situacija 19. maja gdje ćemo se boriti za taj drugi trofej i ako Bog da da ga donesemo u isti grad. Što se tiče same utakmice mislim da od ovoh derbija svih ovaj bi trebao biti najgledljiviji za oko jer rezultatski nije toliko važan. Ipak, u ovakvim mečevima ne možeš reći da rezultat nije toliko važan što je kolega pokazao u prethodnim kolima gdje je odmarao ekipu i želio je da svi budu spremni za nas. I mi smo neke igrače odmarali u prethodnom meču. Za nas je ovo jedna jako dobra provjera i vidjet ćemo šta možemo očekivati 19-tog. Ako protiv Zrinjskog možeš igrati dobro i ravnopravno u šta ja ne sumnjam onda sigurno smo spremni i za ono što nas čeka nakon ove utakmice", rekao je Dudić i dodao.

"Što se tiče našeg kadra sigurno neće biti Haskića za kojeg se nadamo da ćemo ga osposobiti za Kup. Radovac je lakše povrijeđen i vidjet ćemo na današnjem treningu šta će biti s njim. Drago mi je da će prvi put u mom mandatu za tri godine ovdje biti i naši navijači Pod Bijelim brijegom. Sigurno da će to dati dodatni draž utakmici kada imate navijače oba tima. Kao i kolega želim da sve protekne u fer i korektom nadmetanju i da nakon meča pričamo o dobrim potezima i da pokažemo javnosti da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.