Foto - EPA

Manchester City nastavio put ka tituli

De Bruyne imao noć za pamćenje na Molineuxu: City deklasirao Wolvse uz četiri gola čudesnog veznjaka

Midhat Šljivak

Manchester City je u zaostalom susretu 33. kola engleske Premier lige savladao kao gost Wolverhampton na Molineuxu s uvjerljivih 5:1.

Bila je ovo čudesna noć za Kevina de Bruynea. Belgijanac je postigao četiri pogotka i približio je Građane novoj tituli prvaka.

De Bruyne je golijadu otvorio u sedmoj minuti meča. Iskoristio je sjajnu loptu Silve i postigao je pogodak za 1:0.

Wolvesi se vraćaju četiri minute kasnije. Dendoncker je u 11. minuti pogodio za 1:1, ali radost domaćih navijača nije dugo trajala. De Bruyne u 16. minuti pogađa za 2:1.

De Bruyne do hat-tricka stiže u 24. minuti. Ovog puta je perfektnim udarcem matirao golmana domaćeg tima za prednost Cityja od 3:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u 60. minuti priča je u ovom meču bila završena. Ponovo je Kevin de Bruyne pogodio za 4:1.

Mogao je tim Pepa Guardiole slaviti i s mnogo većom razlikom. Foden i De Bruyne su  pogodili okvir gola, a Sterling promašio prazan gol. Ipak, u 84. minuti Sterling je uspio postići pogodak za konačnih 5:1 za City.

Građani su dva kola prije kraja na tri boda ispred Liverpoola, a u narednom kolu tim Pepa Guardiole gostuje West Hamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Wolverhampton - Manchester City 1:5

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.