Povratak na klupu

Dženan Uščuplić novi trener FK Sarajevo! · Zvanično

Midhat Šljivak

Dženan Uščuplić novi je trener FK Sarajevo, potvrdio je tim s Koševa.

"Šef stručnog štaba FK Sarajevo do kraja takmičarske sezone 2021/22, bit će gospodin Dženan Uščuplić. Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje gospodina Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za 7 dana. On je neko ko je ranije kroz karijeru već sarađivao sa većinom fudbalera u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu", saoštio je Bordo tim.

Dženan Uščuplić će na klupi ostati do kraja sezone, a zamijenit će Makedonca Aleksandra Vasoskog koji je dao otkaz nakon derbija protiv Željezničara.

Uščupliću će ovo biti četvrti put u trenerskoj karijeri da preuzima funkciju prvog trenera ekipe, a u svakom od prva tri mandata na klupi Sarajeva, uspio je donijeti trofej.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezonama 2013/14 i 2020/21 osvojio je Kup BiH, dok je u sezoni 2014/15 osvojena šampionska titula.

Stručni štab FK Sarajevo pored Uščuplića čitnit će još Vučina Šćepanović i Almir Seferović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.