Sarajevo potvrdilo da Aleksandar Vasoski više nije trener ovog kluba

Prihvatili ostavku

Sarajevo potvrdilo da Aleksandar Vasoski više nije trener ovog kluba · Zvanično

Endin Čaušević

Aleksandar Vasoski sinoć je podnio ostavku na mjesto trenera FK Sarajevo.

Sarajevo je sinoć igralo veliki gradski derbi na svom terenu protiv Željezničara, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1.

Na press konferenciji trener ovog tima Vasoski odlučio je da saopšti da je podnio ostavku. Vasoski nije ostvario na klupi Sarajeva rezultate koje je očekivao, te je odlučio da je vrijeme za odlazak.

Upravni odbor Sarajeva na čelu s predsjednikom Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku makedonskog stručnjaka, te su se njemu i saradnicima Radenku Bojoviću i Mihajlu Kostiću zahvalili na saradnji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za Klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U Klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više", rekao je Mirvić i dodao.

"Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili Klub u svakom segmentu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
kad se sjetim kako su igrali pod Sablicem ovaj je unaprijedio igru i stvorio Dala kao prof. igraca.
10 0
Uranija
Samo se treba prethodno riješiti uhl**** (igrača, funkcionera i administracije) u klubu koji ništa ne doprinose niti igri niti klubu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi