De Bruyne zabio četiri gola na gostujućem meča

Čekali su 11 godina da neko izjednači rekord Edina Džeke

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je pobijedio u gostima Wolverhampton sa 5:1, a fantastičan meč odigrao je Kevin De Bruyne.

Građani su došli do sigurne pobjede i nova tri boda, te su dva kola prije kraja prvenstva u odličnoj situaciji da odbrane titulu prvaka Engleske jer imaju tri boda više od drugoplasiranog Liverpoola.

City je sinoć odigrao još jednu odličnu utakmicu, a briljirao je fantastični De Bruyne koji je zabio čak četiri gola u sinoćnjem meču.

De Bruyne je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu ove sezone i najzaslužniji je što je City sinoć došao do tri boda. Sjajni Belgijanac zabio je četiri gola i izjednačio je rekord Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Džeko je 28. avgusta 2011. godine odigrao nevjerovatnu utakmicu protiv Tottenhama. Tada je City u gostima pobijedio Tottenham sa 5:1, a Džeko je zabio čak četiri gola.

Džeko je držao ovaj rekord čak 11 godina, a sinoć ga je izjednačio De Bruyne koji je postao tek drugi igrač u historiji Manchester Cityja koji je na gostujućem meču uspio zabiti čak četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.