Zaslužuje Zlatnu loptu

Scena koja najbolje pokazuje zašto je Benzema drugačiji od Ronalda

Admin Čaušević

Karim Benzema je igrač o kojem se najviše priča u svijetu fudbala.

Benzema igra fudbal života i aspolutni je favorit za osvajanje Zlatne lopte, a sjajnu igru potvrđuje iz utakmice u utakmicu.

Osim što je se može pohvaliti golgeterskim učinkom Benzema je i odličan asistent što je potvrdio i protiv Levantea.

Generalni dojam je da je Benzema dugo godina bio u sjeni Cristiana Ronalda, a kada je Portugalac otišao iz Reala, onda je prodisao i Francuz.

U 68. minuti utakmice Real - Levante se možda i najbolje mogla vidjeti razlika između Benzema i Ronalda.

Naime, Benzema je predriblao golmana i mogao je da bira gdje će šutirati, ali se odlučio da na asistenciju Viniciusu Junioru.

Benzemin potez i gol Brazilca pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možda je i ovaj njegov potez najbolji pokazatelj zašto je omiljen kod svih saigrača.

Inače, da je postigao gol, Benzemi bi to bio 324. gol u dresu Kraljeva s kojim bi prestigao legendarnog Raula, ali se on odlučio na asistenciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.