Sve se idealno poklopilo: Haaland ipak ide u Real Madrid!?

Raiola neke stvari dogovorio prije smrti

Sve se idealno poklopilo: Haaland ipak ide u Real Madrid!?

Eldar Ganibegović

Erling Halaand od 1. jula će postati igrač Manchester Cityja, potvrdio je to klub s Etihada prije nekoliko dana.

Transfer je to koji je potvrđen nedugo nakon smrti agenta norveškog fudbalera, Mina Raiole.

Poznato je da je Real Madrid bio zainteresovan za Haalanda, ali mu je na kraju rečeno da mu ne mogu garantovati startnu postavu u konkurenciji s Karimom Benzemom koji igra fudbal života.

Mladi napadač cijenio je iskrenost iz Reala, te je odlučio otići drugim putem. No, ipak bi na kraju mogao završiti na Bernabeuu, a za sve je zaslužan pokojni Raiola.

Naime, prije svoje smrti Raiola je s Manchester Cityjem dogovorio da se u ugovor ugradi klauzula prema kojoj Haaland može napustiti tim 2024. godine za 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To je upravo period kada bi Benzema mogao napustiti Real Madrid ili barem početi ulaziti u jesen karijere, te dobivati manje minutaže, te inostrani mediji pišu da bi upravo tada Haaland mogao u Madrid.

Ni prvi transfer nije realizovao, mislili smo da je konačno gotovo sa špekulacijama, ali evo ga opet... Dakle, čekamo 2024. godinu. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hahaha pa ko bi normalan prešao u penal madrid iz city-ja.Pa da im nije sudija ne bi grupne faze prošli Klub u opadanju,na izdisaju.Na škrge dišu
6 16
Goran86
A ovaj ce se dokazati da nije bolji od Adabajora. Moze u Real na posudbu pola sezone ko u svoje vrijeme Adabajor.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi