Razgovarao s Xavijem

Pique "prelomio" i donio odluku kada će završiti svoju karijeru

Endin Čaušević

Gerard Pique s Barcelonom ima ugovor na još dvije godine, ali se počelo špekulisati da bi čak na kraju ove sezone mogao da završi karijeru.

Pique je ove sezone imao dosta problema s povredama, te neće igrati do kraja sezone. Nedavno se pojavila čak priča da Pique ide u penziju iako ima ugovor s Barcelonom na još dvije godine.

Iskusni defanzivac se posvetio drugim stvarima u svom životu i veoma je uspješan što se tiče biznisa, te očito mu fudbal više nije na prvom mjestu.

Međutim, nakon što je obavio razgovore s Xavijem Hernandezom i čelnicima Barcelone odlučio je da se predomisli.

Mundo Deportivo jučer je objavio da Pique neće ovog ljeta u penziju i da je odlučio da će odigrati i narednu sezonu nakon što mu je Xavi objasnio koliko je važan za ovaj tim, te da je on pravi lider na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique će igrati za Barcelonu i naredne sezone i sada mu je cilj da što bolje sanira povrede. Međutim, jasno je dao do znanja Xaviju da će završiti karijeru naredne godine i da je to već završena stvar.

Iako Pique ima tek 35 godina i sigurno može igrati još nekoliko sezona odlučio je da se posveti biznisu kojeg je pokrenuo, ali želi i što više vremena provoditi sa svojom porodicom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.