El Clasico na transfer tržištu: Real i Barcelona žele istog igrača

Fudbaler Napolija na cijeni

El Clasico na transfer tržištu: Real i Barcelona žele istog igrača

E. Ganibegović

Očekuje nas burno ljeto na fudbalskoj pijaci. 

Već je potvrđen jedan veliki transfer, a to je onaj Haalanda u Manchester City, Mbappe je sve bliži Realu, ali Kraljevi žele i još jednog igrača, no nisu jedini - želi ga i Barcelona.

U pitanju je igrač Napolija, španski veznjak Fabian Ruiz.

Veznjak bi se nakon četiri sezone mogao vratiti u Španiju iz Napolija, prenose italijanski mediji.

Čini se da Barcelona ima prednost u ovom duelu, jer Ruiza želi dovesti odmah ovog ljeta.

Los Blancosi bi na Bernabeu htjeli dovesti Fabiana Ruiza u ljeto 2023. godine, kada Špancu ističe ugovor s Napolijem, a on bi mogao potpisati besplatno kao slobodan igrač.

Umjesto toga, Xavi bi volio Fabiana Ruiza na Camp Nouu što prije, kako bi za sljedeću sezonu imao što konkurentniju momčad. Trener Barcelone veliki je poštovatelj Fabiana Ruiza, napominje Mundo Deportivo.

Nastupio je na ukupno 35 utakmica i postigao sedam golova uz pet asistencija ove sezone, a njegovim dolaskom pojačala bi se konkurencija u veznom redu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Ruiz je karijeru počeo Betisu, igrao je kratko na posudbi u Elcheu, a od 2018. godine član je Napolija.

Za reprezentaciju Španije nastupio je 15 puta i postigao jedan gol. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Goran86
Barsa za ovog nema novca jer Napoli je njega masno platio ne vjerujem da bi ga pustili ispod 70 mill sad kad su ga digli jos...a Real ima novce ali ima i igraca na tim pozicijama a pri tome izgleda da ce dovesti onog malog iz Francuske
1 0
Chico
Nidje veze igrac. Garantujem da ga ne zele ni jedni ni drugi, vec je njegov menadzer pustio vijest, nesto slicno kao sportsport za Nermina Basica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi