Barcelona se zvanično riješila najvećeg promašaja: Platili ga 140, a prodali za 20 miliona!

Užasno poslovanje

Barcelona se zvanično riješila najvećeg promašaja: Platili ga 140, a prodali za 20 miliona! · Zvanično

A. Čaušević

Barcelona se konačno riješila jednog igrača koji je predstavljao teret za budžet. 

Nakon što je zimus posuđen Aston Villi, klub iz Premiershipa je danas i zvanično otkupio igrački karton Philippea Coutinha.

Barcelona se u prošlosti nekoliko puta pokušavala riješiti Brazilca, a konačno je uspjela i ovaj transfer sigurno predstavlja veliko olakšanje za sve na Nou Campu.

Naime, Aston Villa je večeras i službeno potvrdila da je Coutinho otkupljen i da je s klubom iz Birminghama potpisao ugovor do 2026. godine.

Ofanizvni veznjak je na 16 mečeva u Premiershipu uspio zabiti četiri gola te upisati tri asistencije pa na Villa Parku nisu previše razmišljali o njegovom otkupu.

"Ovo je briljantno pojačanje za Aston Villu. Phill je primjer profesionalca i njegov utjecaj na grupu je bio veoma jasan nakon dolaska u januaru", poručio je menadžer Steven Gerrard.

Barcelona je Coutinha dovela u januaru 2018. godine iz Liverpoola za vrtoglavih 140 miliona eura, ne računajući bonuse.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijeme je pokazalo da je ovo najveći promašaj katalonskog giganta pošto je duže od četiri godine kasnije prodat za skromnih 20 miliona eura.

Inače, Barcelona bi mogla zaraditi još nešto novca pošto je u ugovor uključena klauzula prema kojoj Kataloncima pripada 50% novca od buduće prodaje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...jest im Liverpool uvalio macka u vreci.
0 3
Izgubit ce Barcelona na jos nekoliko igraca, jedan od njih je i Pjanic.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi