Foto: E. Dindić, SportSport.ba

U blizini Tušnja

"Ulica Jurgena Kloppa" u Tuzli još živi, a dobila je i novo ruho

Eldar Ganibegović

U augustu 2020. godine objavili smo članak o tome da je Jurgen Klopp "dobio ulicu" u Tuzli.

Neposredno u blizini stadiona Tušanj osvanula je ploča na kojoj piše: "Ulica narodnog heroja Jurgena Kloppa". Nije poznato ko je "dodijelio" jednu od tuzlanskih ulica velikom njemačkom treneru, ali pretpostavit ćemo da se radi o velikom navijaču Liverpoola.

Redsi su 30 godina čekali na titulu u Engleskoj, a dolazak Kloppa sve je promijenio na Anfieldu. Osvojena je i ta titula, a sezonu ranije i Liga prvaka.

Ove sezone je Liverpool ponovo ušao u finale Lige prvaka, osvojen je Liga kup, sutra igraju finale FA Cupa i do posljednjeg kola borit će se za titulu prvaka Engleske, pa je vlasnik ove ploče odlučio dodatno je ukrasiti.

Osim ploče, sada je tu i uramnjena fotografija njemačkog stručnjaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.