Klopp cijelu porodicu odveo na Mediteran, dnevno iznajmljivanje jahte "prava sitnica"

Trener Liverpoola puni baterije

Klopp cijelu porodicu odveo na Mediteran, dnevno iznajmljivanje jahte "prava sitnica"

A. Čaušević

Mnogi igrači i treneri na Mediteranu pune baterije za novu sezonu, među njima je i karizmatični Juergen Klopp.

Klopp uživa na suncu na Sredozemnom moru gdje je praktično poveo cijelu svoju porodicu, a na iznajmljivanje jahte troši pravu sitnicu.

Menadžer Redsa se nalazi u društvu supruge Ulle, sinova Marca i Dennisa na jahti pot nazivom Incepticon.

Iznajmljivanje jahte na dnevnoj bazi košta 3.000 eura što i nije neki trošak za Kloppa koji u Liverpoolu godišnje ima platu od 5 miliona eura.

Sigurno je da Klopp ponekad oko baci i na TV te pogleda poneku utakmicu Evropskog prvenstva. S posebnom pažnjom prati Njemačku čiju je klupu odbio, barem za sada.

Oglasi

Inače, zbog silnih problema s povredama Klopp je na klupi Redsa imao turbulentnu sezonu, a na kraju je nekako izboren plasman u Ligu prvaka.

Njemački stručnjak će još nekoliko sedmica puniti baterije te ga polovinom jula čeka početak priprema za novu sezonu. Redse već u prvom kolu čeka težak zadatak jer im na Anfield stiže Chelsea.

Klopp u međuvremenu čeka i nova imena u svlačionici nakon što je ranije stigao odlični Ibrahima Konta iz RB Leipziga. Naredni bi mogao biti Patrick Bamford.

Bamford je velika želja njemačkog trenera koja bi mu mogla biti ispunjena, a i ranije je imao riječi hvale za najboljeg strijelca Leeds Uniteda.

"Kakav je igrač, Bamford! Sjećam se da su ljudi govorili da je Leedsu potreban pravi golgeter, da Patrick nije dovoljno dobar i tako te stvari. Sretan sam što su svi pogriješili u procjenama. On je izuzetan igrač i nevjerotvatan radnik na terenu", bile su riječi Kloppa.

Bamfordova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 18 miliona eura, a ugovor sa Leedsom ima do ljeta 2022. godine, tako da je i timu iz Yorkshira ovo ljeto šansa da zaradi fine novce na svom najboljem strijelcu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Handofsibir
Zubi se bijele, moze se s mjesec uociti koliko je izgorio
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi