Sada nam je sve jasno

Drama u posljednjim minutama posljednjeg kola Bundeslige i tuga u glavnom gradu Njemačke

Edmir Škorić

U subotu u terminu od 15 sati i 30 minuta su odigrane sve utakmice posljednjeg, 34. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je još ranije osigurao titulu, pa je u utakmici bez rezultatskog značaja gostovao u Wolfsburgu, gdje je viđen sjajan meč, mnogo šansi i golova, a na kraju je bilo 2:2.

Stanišić i Lewandowski pogađali su u prvih 45 minuta za goste, ali su Wind i Kruse u nastavku Wolfsburgu obezbijedili laskavi remi.

Drugoplasirana Borussia je u Dortmundu slavila nad Herthom (2:1) na oproštaju Erlinga Haalanda koji je dao gol iz penala, a u Ligu prvaka će još Bayer i Leipzig. Bayer je slavio s 2:1 protiv Freiburga, a Leipzig je remizirao u gostima kod Arminije Bielefeld s 1:1, no svejedno je zadržao četvrto mjesto.

Union Berlin je slavio s 3:2 protiv Bochuma te je osigurao nastup u Evropskoj ligi, zajedno s Freiburgom našeg Ermedina Demirovića, dok će Koeln kao sedmi u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz lige je ranije ispao Gr. Furth, a danas i Arminia Bielefeld. Najveća borba vodila se za 15. mjesto, odnosno da se izbjegne 16. mjesto i doigravanje za Bundesligu. Stuttgat se izvukao u zadnji čas, pošto je golom Enda u 92. minuti to mjesto prepustio berlinskoj Herthi.

Svi rezultati 34. kola Bundeslige:
Bielefeld - Leipzig 1:1
Augsburg - Furth 2:1
Bayer - Freiburg 2:1
Borussia M. - Hoffenheim 5:1
Borussia D. - Hertha 2:1
Mainz - Frankfurt 2:2
Stuttgart - Koeln 2:1
Union Berlin - Bochum 3:2
Wolfsburg - Bayern 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti