S njima ne može niko: Dortmund ponovo "prekucao igricu" dizajnom novog dresa

Puma napravila odličan posao

S njima ne može niko: Dortmund ponovo "prekucao igricu" dizajnom novog dresa

Endin Čaušević

Borussia Dortmund je poznata po tome što tradicionalno svakog ljeta oduševi javnost dizajnom novih dresova.

Crno-žuta boja je zaštitni znak kluba iz Dortmunda i od toga se ne odstupa kada je u pitanju prva garnitura dresova u kojima se igra veći dio sezone.

Dortmund već nekoliko sezona sarađuje s Pumom koja je prema mišljenju mnogih daleko najbolja kada je u pitanju dizajn dresova, te imaju zaista neke odlične ideje.

Puma i Dortmund su i ovaj put oduševili fudbalsku javnost dizajnom dresa u kojem će njemački klub nastupati iduće sezone.

Dizajn je oduševio sve jer je poprilično jednostavan, ali dres izgleda vrhunski. Baziran je na dizajnu dresova koji su krasili klub na samom početku prije više od 100 godina, te su brojevi i natpisi prilagođeni tom vremenu.

Image

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog toga i zbog ovih boja i izbora fonta slova i brojeva sve to izgleda jako elegantno i gospodski.

Image

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Prekucao je igricu taj koji vas zaposljava da pisete na ssba, jer ste svi ocigledno volonteri i priuceni novinari. Volio bih vam vidjeti ocjene iz pismenih vjezbi iz bosanskog jezika, a i tog koji vas je ocjenjivao!
4 1
juvem
Do sad najgori dresovi sto se tice borusije, a uvijek su imali extra dresove...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi