Norvežanin se oprostio od kluba

Emotivni Haaland na oproštaju od Borussije: "Nikada neću zaboraviti ove stvari"

Eldar Ganibegović

Borussia Dortmund je danas u 34. kolu Bundeslige nakon preokreta s 2:1 savladala Herthu.

Izjednačujući gol bio je djelo Erlinga Haalanda kojem je ovo bila posljednja utakmica u dresu Borussije i koji će karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Norveški napadač želio je zahvaliti navijačima na podršci tijekom boravka u Borussiji Dortmund.

"Bila mi je čast nositi ovaj dres. U Borussiji Dortmund imali smo nezaboravne trenutke, upoznali smo posebne ljude, a da ne govorimo o navijačima koji su uvijek bili dvanaesti čovjek na terenu. 'Žuti zid' je zaista nevjerovatan. Nikada neću zaboraviti ove stvari. Hvala svima", bila je poruka Erlinga Halanda.

Erling Haaland potpisao je s Borussijom Dortmund u zimu 2020. godine, kada je Bundesligaš kupio Norvežanina od Salzburga za 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon dvije i po sezone u Bundesligi, Erling Haaland odlučio je otisnuti se u britanski nogomet. Klub s Etihada platit će 75 miliona eura za 21-godišnjeg napadača.

U dresu Dortmunda Haaland je u 89 odigranih utakmica postigao 86 golova i dodao 23 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.