Drama u posljednjim minutama posljednjeg kola Bundeslige i tuga u glavnom gradu Njemačke

Sada nam je sve jasno

Drama u posljednjim minutama posljednjeg kola Bundeslige i tuga u glavnom gradu Njemačke

E. Škorić

U subotu u terminu od 15 sati i 30 minuta su odigrane sve utakmice posljednjeg, 34. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je još ranije osigurao titulu, pa je u utakmici bez rezultatskog značaja gostovao u Wolfsburgu, gdje je viđen sjajan meč, mnogo šansi i golova, a na kraju je bilo 2:2.

Stanišić i Lewandowski pogađali su u prvih 45 minuta za goste, ali su Wind i Kruse u nastavku Wolfsburgu obezbijedili laskavi remi.

Drugoplasirana Borussia je u Dortmundu slavila nad Herthom (2:1) na oproštaju Erlinga Haalanda koji je dao gol iz penala, a u Ligu prvaka će još Bayer i Leipzig. Bayer je slavio s 2:1 protiv Freiburga, a Leipzig je remizirao u gostima kod Arminije Bielefeld s 1:1, no svejedno je zadržao četvrto mjesto.

Union Berlin je slavio s 3:2 protiv Bochuma te je osigurao nastup u Evropskoj ligi, zajedno s Freiburgom našeg Ermedina Demirovića, dok će Koeln kao sedmi u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz lige je ranije ispao Gr. Furth, a danas i Arminia Bielefeld. Najveća borba vodila se za 15. mjesto, odnosno da se izbjegne 16. mjesto i doigravanje za Bundesligu. Stuttgat se izvukao u zadnji čas, pošto je golom Enda u 92. minuti to mjesto prepustio berlinskoj Herthi.

Svi rezultati 34. kola Bundeslige:
Bielefeld - Leipzig 1:1
Augsburg - Furth 2:1
Bayer - Freiburg 2:1
Borussia M. - Hoffenheim 5:1
Borussia D. - Hertha 2:1
Mainz - Frankfurt 2:2
Stuttgart - Koeln 2:1
Union Berlin - Bochum 3:2
Wolfsburg - Bayern 2:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi