Trener Liverpoola

Klopp nakon drugog trofeja u sezoni: Imamo mentalitet čudovišta

Eldar Ganibegović

Nakon boljeg izvođenja penala Liverpool je večeras na Wembleyju savladao Chelsea i osvojio FA Cup.

Trener Redsa Jurgen Klopp nije krio oduševljenje nakon svega:

"Mi imamo mentalitet čudovišta, ali vidjeli smo i igrače Chelseaja koji imaju mentalitet čudovišta. Razlika su bili penali, to je sve. Chelsea je igrao sjajno, izvanredno, ali na kraju mora biti samo jedan pobjednik i danas smo to bili mi. Bit ćemo sretni".

"Naš učinak je opet bio isti, nevjerovatno intenzivna utakmica protiv Chelseaja. Vrijedila je pobjeda kao i u Liga kupu, razlike su male. Ne mogu biti ponosniji na svoje dečke zbog onoga što su učinili, koliko su se borili i koliko je bilo teško", rekao je Jurgen Klopp, prenosi BBC .

Liverpool je ove sezone osvojio i engleski Liga kup, nakon što je u finalu također slavio nad Chelseajem u penalima rezultatom 11-10.

Naredni izazov za Liverpool je finale Lige prvaka protiv Real Madrida 28. maja u Parizu, a nije sve izgubljeno ni u Premier ligi gdje im City bježi ipak velika tri boda.

Podsjetimo, Fabinho je povrijeđen od ranije i trebao bi da se vrati upravo za finale Lige prvaka, a Kloppa brinu i današnje povrede Salaha i Van Dijka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.