Salah povrijeđen, propušta finale Lige prvaka?

Veliki peh

Salah povrijeđen, propušta finale Lige prvaka?

Eldar Ganibegović

Liverpool je nakon penala danas savladao Chelsea i tako osvojio trofej FA Cupa. 

Ipak, Redsi ne mogu baš mirno da slave jer su njihova dva ponajbolja igrača danas ranije završili utakmicu zbog povreda, a to su Mohamed Salah i Virgil van Dijk.

Salah je u 33. minuti napustio teren, a umjesto njega ušao je Jota. Ono što je dobro je da je sam napustio travnjak Wembleyja.

Kasnije mu se na klupi pridružio defanzivac Van Dijk kojeg je zamijenio Matip prije produžetaka.

Van Dijk je nakon utakmice rekao:

"Provjerit ćemo to. Osjetio sam u prvom poluvremenu kada sam sprintao, osjetio sam ubod iza koljena, igrao sam dalje. Na kraju, ne mogu rizikovati cijelu ekipu i moram vjerovati Joelu. Nadam se da će biti dobro."

Jurgen Klopp je već dobio neugodan udarac u prethodnoj utakmici Redsa jer se povrijedio Fabinho koji bi se ipak trebao vratiti u finalu Lige prvaka.

Brazilac je na sličan način otišao s terena nakon 30 minuta tijekom utakmice u Premier ligi s nad Aston Villom, a kasnije je potvrđeno da je istegao tetivu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fabinho će sada biti izvan terena do finalnog susreta Liverpoola Lige prvaka s Madridom 28. maja, a stvari bi mogle biti teže za Salaha, koji se želi osvetiti Realu za poraz u finalu 2018. godine kada ga je povrijedio Sergio Ramos.

"Zato što smo izgubili u finalu prije od njih. Zato želim igrati protiv njih, nadam se da ću pobijediti protiv Reala", rekao je nedavno Salah.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
... hendikep bi to bio,ali ne sumnjam da ce Liverpool i bez njih lagano natamburati ove penzionere iz Madrida...bez njih laganih 2:0,sa njima 4:0...nemaju oni kvalitet,samo srece imaju.
2 15
ubnt2
Ovaj Real ima više sreće nego pameti...Kako ih Bog svaki put pogleda.?
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi