Ponovo je prvak Turske

Višća titulu proslavio sa zaštitnim simbolima BiH, kćerkica pokupila slavu

A. Čaušević

Edin Višća je po drugi put u karijeri postao prvak Turske.

Bivši bh. reprezentativac je postao prvi fudbaler u historiji turskog fudbala koji je sa dva različita kluba osvojio titulu prvaka Turske, a da to nisu Fenerbahce, Galatasaray i Bešiktaš.

Nakon što je prije nekoliko godina na vrh Bosfora doveo Bašakšehir, u ovoj sezoni se pobrinuo i da se slavi na obalama Crnom mora.

Poslije četiri decenije čekanja Trabzonspor je superiorno došao do sedmog šampionskog pehara, a za 19 odigranih mečeva Višća je dao šest golova i upisao pet asistencija.

Velika proslava titule održana je sinoć, a Višća je na proslavu doveo svoju kćerkicu koja je oduševila sve prisutne.

Iskusni krilni fudbaler se na bini pojavio sa zastavom republike Bosne i Hercegovine, dok je u pozadini pjevala pjesma od Dine Merlina: "Sredinom".

Simpatičnoj djevojčici kojoj se u jednom trenutku i nije plesalo na dresu je pisalo babo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ovo je veom lijep dan. Čestitam svima još jednom. Nisam dugo vidio ovakvo slavlje ni u Turskoj ni u Evropi", poručio je Višća.

Inače, Višća će u narednoj sezoni igrati grupnu fazu Lige prvaka, ali pošto Trabzonspor ima nizak koeficijent naći će se u četvrtom šeširu te će imati paklen žrijeb.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.