Pogledajte ovaj "fair-play"

Bezobrazluk kakav svijet ne pamti: Igrač Boce više puta protivnika udario po slomljenom prstu

Eldar Ganibegović

Boca Juniors kasno sinoć po centralnoevropskom vremenu završila je svoj finalni meč protiv Racinga i osvojila Kup Argentine.

Pošto golova nije bilo, pristupilo se izvođenju penala, a Boca Juniors je slavila nakon sedme serije i to rezultatom 6:5.

Detalj koji je obilježio ovu utakmicu je i onaj iz 19. minute kada je igrač Boce napravio nevjerovatnu glupost i pokazao koliko je bezobrazan.

Naime, Peruanac Carlos Zambrano, defanzivac Boce, napadača Racinga Enza Copettija udario je više puta po slomljenom prstu. Očigledno je nekoliko puta promašio bolnu tačku, a nakon što ju je pogodio , 26-godišnjak se s bolnom grimasom srušio na travnjak.

Zambrano je za svoj kukavički potez dobio i žuti karton. Pogledajte klikom OVDJE o čemu se radi. 

Carlosa Zambrana iz Evrope pamtimo po igranju za Schalke, St. Pauli, Eintracht, Rubin, PAOK, Dynamo Kyiv i Basel, a u Bocu je otišao u januaru 2020. godine.

Inače, u raspucavanju je nakon četiri serije rezultat bio 4:4, a onda je upravo Copetti promašio penal za Racing. Meč loptu imao je Salvio, ali je i on primašio.

Poslije toga pogađaju Correa i Villa, Insua promašuje za Racing, a titulu Boci Juniors donosi Varela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.