Slavni klub uhvaćen kako sudijama dijeli poklone: "Pa to uvijek radimo..."

Policija upala u svlačionicu

Slavni klub uhvaćen kako sudijama dijeli poklone: "Pa to uvijek radimo..."

Admin Čaušević

Skandal potresa jedno od najjačih klupskih takmičenja. 

U susretu grupne faze Copa Libertadoresa slavna Boca Juniors je gostovala ekipi Always Ready iz Bolivije.

Utakmicu je sudio sudija Kevin Ortega iz Perua, a u svlačionici se desila još jedna kontroverzna situacija.

Naime, Boca Juniors je pripremali poklone za sudije, a kada su to vidjeli domaćini odmah su poslali policiju da vide šta se dešava.

Iz Always Readyja su se požalili da su vidjeli kako predstavnici Boce ulaze u svlačionicu sudija sa poklonima poslije čeka je uslijedio poziv policiji.

I dok su u Boliviji sve vidjeli kao skandal, u Boci tvrde da ništa nije čudno te da su i do sada dijelili poklone sudijima u vidu dresova ili druge klupske opreme.

"Prije svake utakmice imamo običaj da dijelimo poklone sudijama. Postoje svjedoci za to", poručio je Jorge Bermudez, član Upravnog odbora kluba iz Buenos Airesa.

Inače, Boca je dobila utakmicu s minimalnih 0:1 te se s trijumfom probila na drugo mjesto u grupi E nakon četiri kola. Pobjednika je odlučio gol iz penala kojeg je realizovao Salvio.

Interesantno da prema pravilniku Conmbeola davanje poklona sudija u vidu dresova, tačnije predmeta simbolične ili beznačajne vrijednosti uopšte nije zabranjeno.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Ovako je i real imao običaj davati poklone sudijama i to još u kesama sa logom reala, da su barem kese iz binga ili dm, već bez imalo srama sa svojim vlastitim logom.
0 3
King_Kenny
...ovo je za diskvalifikaciju po kratkom postupku,jos priznali da to redovno rade.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti