U Evropi bio kao izgubljen, a onda se vratio u Bocu i golčinom umalo "srušio" Bomboneru

Sjajan pogodak Benedetta

U Evropi bio kao izgubljen, a onda se vratio u Bocu i golčinom umalo "srušio" Bomboneru

E. Čaušević

Boca Juniors je na svom terenu sinoć pobijedio Barracas Central sa 2:0, a junak večeri bio je Dario Benedetto.

Benedetto se nakon nešto više od dvije godine odlučio vratiti u Bocu i pokazao je da se i dalje radi o fantastičnom napadaču koji je itekako bio potreban ovoj ekipi kluba sa Bombonere.

Ovaj 31-godišnjak nakon odlaska iz Boce na ljeto 2019. godine potpisao je za Marseille koji ga je platio 14 miliona eura, ali su u francuskom klubu očekivali dosta više od njega.

Benedetto je ljetos prešao u Elche na posudbu do kraja sezone, ali se u španskom klubu zadržao sam šest mjeseci. Na 14 mečeva zabio je dva gola i iznenadio sve odlukom da napusti Elche.

Nakon što je stigao poziv Boce on nije imao dilemu i poručio je čelnicima Marseillea da se želi vratiti u Argentinu.

Marseille ga je prodao za tri miliona eura, a Benedetto je pokazao da je stvoren za Bocu Juniors. Sinoć je zabio dva gola u pobjedi protiv Barracas Centrala, a posebno je bio impresivan pogodak za 2:0 kojeg je postigao škaricama.

Ovaj pogodak je oduševio navijače na stadionu koji su znali kako da ga proslave, a tokom prenosa vidjelo se koliko se tribine tresu nakon golčine napadača Boce Juniors.

Benedetto već sada ima dosta bolji učinak u Boci nego u Elcheu. Na 12 utakmica za klub iz Buenos Airesa već je zabio šest golova i dodao je jednu asistenciju.

Top Komentari

emanuelmacron
ko nekad ja,klasika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi