Jorge Messi

Otac Lea Messija daje nadu Barceloni: "Nadam se da će se moj sin vratiti tamo"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi ljetos je u slobodnom transferu nakon 21 godine napustio Barcelonu i otišao u PSG. 

Argentinac je potpisao ugovor na tri sezone s PSG-om, ali partije koje je pružio donijele su mu kritike navijača i stručnjaka.

Liga prvaka ostala je samo san ove sezone jer ih je tamo u osmini finala zaustavio Real Madrid, no barem su uspjeli da vrate naslov prvaka Francuske. 

Sam dolazak Lea Messija u PSG-u bio je težak, a napadač nikada nije pokazao da je opušten i da se navikao. Zbog toga su se postavljala pitanja o njegovoj budućnosti, a sada igračev otac dolijeva ulje na vatru. 

Na aerodromu u Barceloni, Jorge Messi je ispitivan o karijeri svog sina i nije se ustručavao dati nadu katalonskim navijačima.

"Nadam se da će se Leo jednog dana vratiti u Barcelonu", rekao je Jorge Messi, prenosi El Chiringuito.

Messi među najvećim promašajima sezone

Lionel Messi je uvršten među četiri kandidata za najveći promašaj sezone.

Pored Messija u konkurenciji su još Xherdan Shaqiri, Jerome Botaeng, Georginio Wijnaldum.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na Messija smo navikli da je uvijek u užem krugu za najbolje poejdince sezone, ali u ovoj sezoni u Ligue 1 igrao je razočaravajuće .

Daleko je i od Zlatne lopte, čak nije ni među 20 kandidata, a nominacija za promašaj sezone dovoljno oslikava mišljenje medija i navijača o njegovim nastupima u dresu PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.