Legendarni bivši fudbaler kritikuje PSG: Šta želite imati, najgore igrače na svijetu?

Ne smatra da im trebaju promjene

Legendarni bivši fudbaler kritikuje PSG: Šta želite imati, najgore igrače na svijetu?

E. Ganibegović

Iako je u svoje vitrine vratio titulu prvaka Francuske, PSG nije imao uspješnu sezonu. 

Ljetos je klub iz prijestolnice Francuske doveo nekoliko velikih zvijezda u nadi da će ostvariti san i osvojiti Ligu prvaka, no čini s da to nije bio recept bar kada je ova sezona u pitanju.

U osmini finala ih je zaostavio Real Madrid na krilima sjajnog Karima Benzeme i odmah se počelo pisati o novoj rekonstrukciji tima s Parka prinčeva.

Naime, poznato da je trener Mauricio Pochettino neće voditi tim naredne sezone, Kylian Mbappe je blizu Real Madrida, a mediji u Evropi sele iz kluba još neke velike zvijezde.

Bivši igrač PSG-a, legendarni Ronaldinho, smatra da PSG-u nisu potrebne tako velike promjene.

"Želiš promijeniti sve?" pitao se u intervjuu za RMC, pa dodao:

Oglasi

"Želiš imati šta? Najgore igrače na svijetu (Smijeh)? Moraš čekati da shvate ovaj novi način života i igranja fudbala. Ostalo će doći malo po malo. Ova prilagodba je normalna, da stvari dođu na svoje mjesto.

"Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ove je godine imao nekoliko povreda. Kad je na sto posto, on je zaista poseban igrač za ovu momčad", rekao je Ronaldinho o svom sunarodnjaku. 

"Neymar, Di Maria, Messi... Najbolji igrači su zajedno. Ako niste zadovoljni s tim, s kim ćete igrati?", pita se Brazilac.

Ronaldinho je otkrio za koju momčad će navijati u finalu Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Dvije dobre ekipe. Imaju jako dobre igrače. Želim im sve najbolje. Real Madrid je jako dobar. Rade sjajan posao. Ali, kako sam ja za Barcelonu, u finalu ću biti uz Liverpool", uz smijeh je dodao Ronaldinho. 

Također, dodao je i da od Mbappea očekuje da postane najbolji fudbaler na svijetu, bez obzira na to gdje će u budućnosti igrati. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi