Kraljevi opet na udaru

Ima neka tajna veza: Scena razgovora zvijezde Reala i poznatog sudije uzburkala strasti

Admin Čaušević

Generalno mišljenje u svijetu fudbala je da postoji "neka tajna veza" između Real Madrida i sudija, nebitno o kojem takmičenju se radilo.

Vrlo često se igrači Reala susretnu na sudijskom milošću i biva im oprošteno nešto što igračima drugih timova sudije redovno sviraju.

Svakako da je bilo situacija i u kojim bi Real bio oštećen i ne bi osjetio sudijsku naklonost, ali dojam je ipak taj da niti jedan klub nema sudijsku protekciju kao popularni Los Blancosi.

Scena koja će uzburkati strasti i probuditi nemire viđena je na stadionu Nuevo Mirandilla uoči susreta Cadiza i Real Madrida.

Naime, Casemiro je ulovljen u više nego prijateljskom razgovoru za Matuom Lahozom, jednim od najboljih svjetskih sudija.

Brazilski veznjak je u jednom trenutku u šaljivom tonu udario i odgurnuo iskusnog sudiju koji se očigledno jako dobro zabavljao.

Bez obzira što je očigledno sve bilo u šaljivom tonu vidjeti sudije i igrače kako razgovaraju na ovaj način sigurno izaziva kontroverzu.

Prilikom izlaska na teren igrači Cadiza su pripremili gostima špalir zbog osvojene titule, a intersantno da su se špaliru priključile i sudije što je razljutilo mnoge koji ne navijaju za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, iz Cadiza su imali dosta pritužbi na Lahozovo suđenje. Konačan rezultat glasio je 1:1 pa će Cadiz u posljednjem kolu tražiti opstanak u društvu najboljih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.