Juventus i Lazio odigrali odličan meč

Lazio u posljednjim sekundama do boda u Torinu, oproštaj Chiellinija, na tribinama Pjanić

Edmir Škorić

U derbiju 37. kola Serije A Juventus i Lazio remizirali su 2:2.

Ova utakmica nije imala poseban rezultatski značaj za Juventus koji će u svakom slučaju ostati treći na tabeli, dok je Lazio i dalje u borbi za pozicije koje vode u Evropsku ligu.

Rimljani su večeras došli do boda na gostovanju u Torinu, a meč je obilježen oproštajem Giorgija Chiellinija, koji je iz igre izašao u 17. minuti, čime je završena njegova era od 17 sezona u dresu Stare dame.

Dobio je, naravno, velike ovacije zbog velikog doprinosa koji je dao u dresu Juventusa svih ovih godina. 

Chiellini je član Juventusa postao 2004. godine. Stigao je iz Livorna, a zatim je proslijeđen na posudbu u Fiorentinu.

Po povratku u Torino postaje ikona kluba i čovjek bez kojeg Bianconeri nisu mogli. Postao je i kapiten kluba, a ukupno je nastupio 558 puta za Staru damu i postigao je 36 golova.

Inače, golove za Juve večeras su postigli Dušan Vlahović u 10. i Alvaro Morata u 36. minuti, dok je autogol Alex Sandra u 51. minuti smanjio prednost Juventusa na 2:1, a u šestoj minuti nadoknade Milinković-Savić donosi bod Laziju.

Ovu utakmicu s tribina je posmatrao i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je nekoliko sezona igrao za Juve prije nego je prešao u Barcelonu, a sve se više priča o njegovom povratku u Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama će u posljednjem meču sezone narednog vikenda gostovati Fiorentini, a Lazio dočekuje Veronu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.