Kompletan stadion u Torinu ustao na noge u 17. minuti kako bi se oprostio od legende

Chiellini završio epizodu u Juventusu

Kompletan stadion u Torinu ustao na noge u 17. minuti kako bi se oprostio od legende

Edmir Škorić

Giorgio Chiellini večeras igra posljednji meč u dresu Juventusa.

Juventus je ugostio ekipu Lazija u pretposljednjem kolu Serije A i vodi s 2:0 pogocima Dušana Vlahovića i Alvara Morate.

Staroj dami ova utakmica ne znači previše, ali je bila dobra prilika da se od publike oprosti Chiellini. U 17. minuti svi su ustali na noge i velikim ovacijama isplratili stoprea koji je proveo 17 sezona u Juventusu.

"Tužno je završiti sezonu bez trofeja nakon 10 godina. Ipak, moramo to prihvatiti jer smo dobili nešto iznutra. Nešto je pošlo po zlu, ali iskreno, još smo daleko od dominacije.", rekao je Chiellini.

Chiellini je član Juventusa postao 2004. godine. Stigao je iz Livorna, a zatim je proslijeđen na posudbu u Fiorentinu.

Po povratku u Torino postaje ikona kluba i čovjek bez kojeg Bianconeri nisu mogli. Postao je i kapiten kluba, a ukupno je nastupio 558 puta za Staru damu i postigao je 36 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve u Firenci završava sezonu narednog vikenda, ali je pitanje hoće li trener Max Allegri računati na Chiellinija.

[twitter]https://twitter.com/juve_canal/status/1526279857927233537[/twitter]

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
I mislim da se sa njim zavrsava era igraca koje smo mogli zvati odbrambenim..stariji ce shvatiti ocemu govorim. Sretno legendi!
6 2
roki-rokic
Najbolji stoper koje sam gledao u ovih 45-50 godina. Hvala ti sretno u buducnosti.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi