Ziyech bi mogao u Manchester

Van Basten preporučio Ten Hagu da kupi Vahinu "žrtvu"

Edmir Škorić

Sjajni nizozemski stručnjak Erik ten Hag vodit će Manchester United u narednom periodu.

Bivši trener Ajaxa dobio je priliku umjesto Ralfa Rangnicka i on se već sprema za posao koji ga čeka na Old Traffordu.

Ono što je izvjesno, bit će mnogo promjena u igračkom kadru, a očekuju se i neka nova lica u Manchesteru. Legendarni Nizozemac Marco van Basten Ten Hagu preporučuje Hakima Ziyecha, igrača Chelseaja.

"Ono što mi pada na pamet je da bi Ziyech, koji već igra u Engleskoj, mogao da bude vrlo dobar u Manchester Unitedu kod Ten Haga", rekao je Van Basten.

Ziyech je igrao za Ajax kod Ten Haga prije nego je prešao u Chelsea, za koji je na 81 utakmici postigao 14 golova uz 10 asistencija, dok je prethodno u Ajaxu na 165 mečeva postigao 49 golova uz čak 81 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ziyech je jedna od "žrtava" selektora Maroka Vahida Halilhodžića, pošto ga je ranije izbacio iz nacionalnog tima zbog nediscipline.

Međutim, na Vahi je veliki pritisak zbog toga i vjeruje se da će u narednom periodu promijeniti odluku, te da će Ziyech putovati na Svjetsko prvenstvo u Katar sa reprezentacijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.