Sprema se šokantni transfer N'goloa Kantea!

Bomba sa Ostrva

Sprema se šokantni transfer N'goloa Kantea!

A. Čaušević

N'Golo Kante bi u šokantnom transferu mogao napustiti Chelsea.

Novi menadžer Manchester Uniteda Erik Ten Hag je N'Goloa Kantea označio kao glavnu metu za pojačanja u veznom redu, javlja Daily Mail.

Ten Hag je s Crvenim đavolima potpisao trogodišnji ugovor i očekuje se da na Old Trafford tokom ljetnog prijelaznog roka angažuje nekoliko igrača.

Velika rupa nastat će u veznom redu jer se Nemanja Matić već oprostio od Uniteda, dok i Paul Pogba odlazi kao slobodan igrač.

Kanteu koji je svijeta s Francuskom je ostala još jedna godina ugovora i Ten Haag smatra da je iskusni veznjak dostupan za kupovinu jer će navodno Plavci imati nešto ograničen budžet.

Ovaj 31-godišnjak slovi za jednog od najboljih fudbalera na svojoj poziciji te bi sigurno predstavljao značajan dodatak za anemični vezni red Crvenih đavola.

Francuz je u Engleskoj od 2015. godine. Eksplodirao je u dresu Leicester Cityja s kojim je na opšte iznenađenje osvojio i Premiership.

U Chelsea je stigao prije šest godina za 50 miliona eura. Postao je jedna od glavnih poluga u timu i jedan od najzaslužniji zašto su Plavci u međuvremenu osvojili Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I ove sezone je igrao standardno dobro sa 40 nastupa u svim takmičenjima. Uspio je postići i dva gola te dodati četiri asistencije.

Inače, Ten Haag je već u četvrtak održao prvi sastanak oko strategije za ljetni prijelazni rok, a kao jedno od pojačanja se spominje i Frenkie de Jong iz Barcelone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...volio bi da Klopp tu uskoci,ovakav univerzalac u veznom redu bi dobro dosao...jest da ima 31 godinu,ali moze hladno jos 3-4 sezone odigrati na vrhunskom nivou...
2 3
adnanski
Ovu sezonu ni sjena igraca kakav je bio...blago receno kritican...ne znam sta mu se desilo...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi