Danas na rasporedu dva duela

"Boxing Day" u Premijer ligi BiH: Očekuju nas nove utakmice

H. Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini.

Možemo reći da ćemo danas gledati i mali "Boxing Day".

Odigrat će se dvije zaostale utakmice.

Željezničar će u samo 48 sati odigrati dva meča, a nakon ponedjeljka i utkamice protiv Radnika, Plavi će večeras od 18 sati dočekati tim Borca.

Utakmica rezultatski nema neki značaj. Banjalučani su osigurali Evropu, Željezničar je u sredini tabele, ali sigurno da duel starih rivala uvijek privlači pažnju.

Zaostali meč odigrat će i Šiorki Brijeg i Tuzla City. Također utakmica bez nekog rezultatskog značaja. Gosti su osigurali Evropu, a domaćini su na sredini tabele, slična situacija kao u duelu Željezničara i Borca.

Široki u utkamicu ulazi nakon nemilih scena u duelu protiv Sarajeva gdje su navijači gađali fudbalere Bordo tima, utakmica je prekinuta, tim sa Pecare očekuje kazna, ali pomenuti duel je regsitrovan 3:0 za Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također susret Širokog i Tuzla Citya počinje u 18 sati.

Nakon ovih mečeva za vikend se igraju dueli 32. kola, sve utakmice na rasporedu su u nedjelju u 16:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.