Foto: A. Čaušević

Dobro brani u ovoj sezoni

Agenti Dizdarevića: Nema pritiska za transfer, Belmin je fokusiran sam na FK Sarajevo

Eldar Ganibegović

Posljednjih dana se sve više priča o tome da će prvi golman Sarajeva Belmin Dizdarević promijeniti klub. 

Ovaj 20-godišnjak je imao niz sjajnih izdanja pa ne čudi zašto je privukao interes inostranih klubova i neće biti iznenađenje ako napusti Koševo, a kao potencijalna zamjena spominje se bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Karačić, koji je od marta bez kluba.

Povodom sve većeg broja špekulacija vezanih za Belminov transfer kontaktirali smo i razgovarali sa zastupnikom ispred agencije Ivictus Team iz Lisabona koja zastupa interese mladog golmana FK Sarajevo.

"Naš klijent je izričito fokusiran na FK Sarajevo, a pogotovo danas, odnosno na finale Kupa Bosne i Hercegovine koji je od ogromnog značaja za oba kluba i za sve igrače koji će biti u Zenici i smatramo da je to tema koja danas barem treba prevladati. Da gledamo dobru i korektnu utakmicu", rekli su nam za početak i nastavili:

"Šta slijedi nakon toga, ovisi o mnogo faktora, ali i to ćemo vidjeti u narednom periodu. Međutim, Belmin, kao i mi zastupnici, imamo veoma jasan sljedeći cilj, a on se i sljedeće sezone veže opet samo za FK Sarajevo i za iskorak kluba. Interesi i ponude postoje, naravno, ali iste niti Belmina niti nas u ovom momentu ne interesuju, sve u svoje vrijeme."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Belmin je igrač FK Sarajevo i niko apsolutno nema pritiska da radi neki transfer samo da bi se nešto radilo. Možda neki traže svoje interese mimo kluba, ne znamo, a niti nas posebno interesuje, ali Uprava FK Sarajevo drži veoma dobro pod kontrolom i taj segment poslovanja. Kada dođe trenutak, situacija sazrije, a Belmin nastavi pokazivati kvalitet na terenu i mimo terena, onda će napraviti pravilan iskorak i otići u jaču ligu gdje će biti pojačanje, a ne da se vrati nazad za godinu dana ili da luta naokolo, ali i za to sve je osnovni preduslov da i FK Sarajevo bude zadovoljan transferom."

Podsjetimo, Dizdarević je ove sezone za Sarajevo na golu stajao u 34 utakmice u svim takmičenjima, a na 16 je sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.