Kreće "desant" na Bilino polje: Navijači Veleža u "crvenom vozu" krenuli za Zenicu

Čeka nas spektakl

Kreće "desant" na Bilino polje: Navijači Veleža u "crvenom vozu" krenuli za Zenicu

Admin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Velež od 19 sati igra najvažaniji meč u novijoj historiji.

U finalu Kupa BiH Rođeni će snage odmjeriti sa Sarajevom, a navijači će sigurno biti 12. igrač popularnim mostarskim Crvenim.

Do utakmice koja se čeka već sedmicama je ostalo nekoliko sati i sigurno je da nas čeka pravi spetakl, barem na tribinama.

Što organizovano što privatno veliki broj navijača Veleža se zaputio u Zenicu te se očekuje da izabranici Feđe Dudića imaju podršku od oko 4.000 svojih pristalica.

Oni najvjerniji, popularni Red Army su se u Zenicu zaputili vozom i tako podsjetili na neka druga vremena kada su neke druge generacije navijača Veleža vozom putovali na tadašnje finale Kupa Maršala Tita.

Vozom je put Zenice otputovalo nekoliko stotina članova Red Armya, dok ostali pristižu privatnim automobilima ili drugim prevoznim sredstvima.

U Zenicu je iz Mostara otputovalo između 400 i 500 navijača u dva voza. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Iz Veleža su ranije podsjetili sve svoje navijače da će imati osiguran parking i to na prostorima Biss Tours i Trg Bosne i Hercegovine, kapaciteta po 150 mjesta. Dnevna karta za parking iznosi 5 KM.

Podsjećanja radi, utakmica počinje u 19 sati. Ulog je ogroman jer će pobjednik osim trofeja izboriti i plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siki_sa
Sarajevo osvaja
7 9
King_Kenny
...ide klempa Hercegovcima,nemaju sanse...
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi