FOTO: EPA

Ljeto će biti pakleno na fudbalskoj pijaci

Nisu sačekali ni da ljudi fino proslave: Bayern i Liverpool kreću po zvijezdu Eintrachta

Haris Zilić

Eintracht Frankfurt je nakon četiri decenije čekanja osvojio evropski trofej.

Nakon boljeg izvođenja penala u finalu Evropa lige odigranom u Sevilli savladali su Rangerse. 

U Frankfrutu je veliko slavlje, a pored trofeja u Evropa ligi, Eintracht je izborio i plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Dok navijači uveliko slave u klubu se moraju pripremiti za žestoko ljeto.

Njemački mediji već plasiraju vijesti kako će dosta igrača Eintrachta ovo ljeto promijeniti klub, a prvi na meti velikih klubova je kolumbijski napadač Rafael Borre.

Borre je na radaru Bayerna, ali i na radaru Liverpoola. Redsi bi mogli ostati bez Firmina i Origija, spominje se odlazak i Manea, tako da je jedna od Kloppovih ideja da Borre sa Jotom i Diazom čini novu ubitčanu napadčaku trojku Redsa, naravno tu je i Mohamed Salah, ali pitanje je koliko će i on još biti stanovnik Anfielda.

Sa druge strane Bayern ostaje bez Lewadowskog najvjerovatnije i morat će u potragu za napadačem, tako da neće tek tako odustati od Borrea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kolumbijac ima vrijednost od 17 miliona eura, ugovor sa Eintrachtom do 2025. godine i sigurno da će klub koji ga bude želio vidjeti u svojim redovima morati dobro za otvori kasu.

Pomenuti napadač je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 45 utakmica, postigao 12 golova i upisao osam asistencija. Sjajno se snalazi na poziciji špica, krila, ali i u formaciji iza klasičnog napadača što više odgovara filozofiji Jurgena Kloppa i njegovog Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.