Predsjednik Eintrachta se obrušio na UEFA-u: "Zašto smo igrali na ovom Mickey Mouse stadionu!?"

Fischer nije zadovoljan

Predsjednik Eintrachta se obrušio na UEFA-u: "Zašto smo igrali na ovom Mickey Mouse stadionu!?"

E. Ganibegović

Sinoć je na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli odigrano finale Evropske lige. 

Poslije 90 i 120 minuta igra rezultat na semaforu glasio je 1:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Pogađali su svi u prve tri serije, a na otvaranju četvrte serije nevjerovatno loše šutira Aaron Ramsey, a Trapp brani za veliku prednost svog Eintrachta koju golom potvrđuje Kostić.

Roofe pogađa u petoj seriji za Rangers, a penal za trofej imao Borre i pogodio za veliko slavlje Eintrachta, koji je tako ovaj trofej osvojio nakon 42 godine i naredne sezone igrat će u Ligi prvaka.

Ipak, predsjednik njemačkog kluba Peter Fischer zamjerio je UEFA-i što se finale igralo upravo na Sanchez Pizjuanu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Dvjesto hiljada navijača željelo je biti ovdje danas, ali 190.000 je tužno jer igramo na ovom stadionu Mickey Mousea", rekao je predsjednik pobjednika Evropske lige koji se ne miri s činjenicom da su navijači Eintrachta dobili samo 10.000 ulaznica od UEFA-e za ovaj susret.

Nakon "invazije" na Camp Nou u četvrtfinalnoj revanš utakmici kada je Eintracht izbacio Barcelonu, njemački navijači posljednjih su dana masovno izašli na ulice Seville gdje je došlo i do nekoliko sukoba s navijačima Rangersa koji su također u velikom broju stigli iz Škotske.

Top Komentari

King_Kenny
...igras na Mickey Mouse stadionu jer ti je i klub Mickey Mouse.
8 9
Bravo Fischer, Dokazali ste tim kao opasnim Navijacima sa Ostrva kako se bodri svoj Klub. Oni inace su kao u Teatru malo ko fol skociju kad njihov tim zabije gol i to je to.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi