Nesuđeni Zmaj briznuo u plač: "Rekao sam mu da sve ovisi o njemu"

Osvojio Evropsku ligu

Nesuđeni Zmaj briznuo u plač: "Rekao sam mu da sve ovisi o njemu"

E. Ganibegović

Reprezentativac Australije bh. i rumunskih korijena Ajdin Hrustić, sinoć je s Eintrachtom podigao trofej Evropske lige. 

Nakon 1:1 poslije 90 i 120 minuta igre njemački tim je slavio s 5:4 na penale, a Hrustić je pogodio u drugoj seriji.

Junak Eintrachta bio je golman Kevin Trapp koji je u toku utakmice, a naročito kod pokušaja Kenta u produžecima imao nekoliko sjajih intervencija, a u četvrtoj seriji je skinuo i šut Ramseyja s 11 metara.

Hrustić nije krio oduševljenje zbog osvojenog trofeja, a otkrio je i da je plakao poslije pobjede.

"Porodica je vjerovala u mene i sve se ostvarilo. Nemam riječi, da budem iskren. Briznuo sam u plač nakon što je lopta ušla u mrežu i posljednjeg zvižduka. Rekao sam Trappu da sve ovisi o njemu. Rekao sam mu da će uspjeti. Naletio sam na njega, rekao sam mu da će donijeti trofej", rekao je Ajdin Hrustić za australske medije.

Ove sezone je Hrustić za Eintracht odigrao 28 utakmica i postigao dva pogotka. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, majka mu je Rumunka, otac Bosanac, a on je rođen u Australiji za koju je odigrao 12 utakmica i postigao dva gola.

"Dok sam bio u Schalkeu, bosanskohercegovački savez je izrazio zanimanje za mene. Međutim, tada nisam dobio veliku pažnju ni iz Bosne ni iz Rumunije", rekao je Hrustić australskim novinarima prije nekoliko godina. 

Top Komentari

Mowzilla
Bruka, jad i cemer naseg nesposobnog saveza...
9 0
StarMoVe
Dašta nego bruka sve levat do levata u savezu i bandit do bandita. Možda im je koju kintu trebo dat.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije