Foto - Screenshot

Norvežanin napustio Dortmund

Oproštajna noć Erlinga Haalanda bila je luda i žestoka

Midhat Šljivak

Erling Haaland napustio je Borussiju iz Dortmunda i karijeru nastavlja u Manchester Cityju.

Čudesni napadač je nakon dvije i po godine napustio velikana iz Dortmunda te ćemo ga u narednih pet godina gledati u dresu Cityja.

Haaland je svoj posljednji meč u dresu Borussije odigrao protiv Herthe, a u noći nakon utakmice uslijedio je oproštajni dernek u kojem je naravno Haaland imao glavnu ulogu.

Norveški napadač je s društvom izašao u noćni klub. Odlučio se maksimalno opustiti i to u trenerci kluba iz kojeg odlazi.

Sudeći prema snimcima posljednji izlazak u Dortmundu bio je lud i žestok.

Haaland oduševio saigrače u Borussiji, na poklone potrošio 500.000 eura

Sjajni norveški napadač karijeru nastavlja sa Manchester Cityjem, a prethodno je u Dortmundu ostavio veliki trag u dresu Borussije. On je u Borussiji zabio 86 golova uz 23 asistencije na 89 utakmica.

Nakon što je shvatio da odlazi u Manchester, gdje ga čeka ekstra bogati ugovor, Haaland je svojim sada već bivšim saigračima i pojedinim uposlenicima Borussije dijelio poklone vrijedne oko 500.000 eura.

Kako piše Bild, svakom od 33 saigrača poklonio je Rolex sat sa ličnom gravurom, a cijena jednog iznosi od 13 do 15 hiljada eura. Posebne poklone darivao je osoblju kluba, kuharima, fizioterapeutima, doktorima...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Satovi koje je Haaland poklonio saigračima dolaze iz Nizozemske u malim kutijama i u svakoj se nalaze tri fotografije napadača.

"Bila mi je čast nositi ovaj dres. U Borussiji Dortmund imali smo nezaboravne trenutke, upoznali smo posebne ljude, a da ne govorimo o navijačima koji su uvijek bili dvanaesti čovjek na terenu. 'Žuti zid' je zaista nevjerovatan. Nikada neću zaboraviti ove stvari. Hvala svima", bila je poruka Erlinga Halanda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.