Povrijedio se na posljednjoj utakmici

Promijenio je klub kako bi pobjegao od Ronalda i napravio promašaj: Šta će sada biti s njim?

Eldar Ganibegović

Od povratka Cristiana Ronalda u Manchester United prošlog ljeta, Anthony Martial nije igrao na previše mečeva i želio je otići.

U januaru je posuđen Sevilli. Zapravo, onaj koji je insistirao na dovođenju bio je sportski direktor Monchi, koji je ulagao i veliki finansijski napor.

Dolaskom u andaluzijsku momčad, 26-godišnji napadač je izjavio da želi novi početak, te nije krio želju i da trajno pređe s Old Trafforda na Ramon Sanchez Pizjuan. Kalkulacije mu se nisu obistinile.

Štaviše, izbjegao je konkurenciju s Ronaldom, ali nije puno igrao ni u Sevilli. Njegov bilans govori sve: gol, asistencija i tri povrede u četiri mjeseca.

Ako je u Unitedu nastupio u 10 službenih utakmica, u Sevilli ih je dobio 12. Tako, prema pisanju izdanja Estadiodeportivo, Sevilla razmišlja hoće li ga trajno otkupiti, pogotovo nakon posljednje povrede koja se dogodila u petak.

Dakle, u posljednjoj utakmici, onoj s Bilbaom, neće se imati prilike ni oprostiti od navijača, ako bude vraćen u United.

Sevilla je s Martialom potrošila šest miliona eura, za samo 673 odigrane minute u 12 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, ovaj 26-godišnjak je u United stigao iz Monaca u septembru 2015. godine, a kao omladinac igrao je za Lyon. 

Za reprezentaciju Francuske nastupio je na 30 utakmica i postigao dva gola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.