Rangnick otkrio šta ga je najviše razočaralo u Manchester Unitedu

Bio privremeni trener

Rangnick otkrio šta ga je najviše razočaralo u Manchester Unitedu

E. Ganibegović

Njemački stručnjak Ralf Rangnick završava epizodu privremenog trenera Manchester Uniteda. 

On je u novembru naslijedu užarenu klupu od norveškog trenera Ole Gunnara Solksjaera, ali nijedan zacrtani cilj nije uspio ispuniti.

Tim je ispao iz domaćih kupova, Lige prvaka, a kroz ligu nije izboreno učešće u njoj iduće sezone, pa se boravak Nijemca na Old Traffordu može ocijeniti kao neuspješan.

Rangnick će svoj posljednji meč na klupi odigrati u nedjelju, protivCrystal Palacea. Uoči ove utakmice napravio je kratki "rendgenski snimak" svog mandata na  i otkrio svoje najveće razočarenje.

"Od utakmice s Atleticom (u Ligi prvaka, op. a) nismo uspjeli pronaći formu. To je povezano sa samopouzdanjem, ali i sa mentalitetom i timskim duhom. Za mene je ovo najveće razočaranje, što nismo uspjeli razviti ovaj duh. To je najveći problem", rekao je Rangnick.

Rangnick je odradio 28 utakmica na klupi Manchester Uniteda, pobijedivši u 11, devet remija i osam poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredni izazov za njega bit će mjesto selektora reprezentacije Austrije.

"Oduševljeni smo što smo osigurali usluge Ralfa Rangnicka, međunarodnog fudbalskog stručnjaka. Svi smo uvjereni da je on pravi čovjek i da će njegova vizija učiniti da se reprezentacija i savez razvijaju", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Austrije, Gerhard Milletich. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sars33
Sjedi dole... da si ista promjenio u klubu nisi, bolje da je Ole osto ako cemo iskreno. Naviko na Bundes (farmersku) ligu, svi su od tebe ocekivali nesto, na kraju 6. na tabeli i jos se ne zna hocemol u europa ili konferencijsku... United velikan, spao na to, da se bori za Europa ligu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti