Foto - EPA

Velike promjene u ekipi iz Torina

Revolucija u Juventusu!

M. Šljivak

Torinski Juventus nema namjeru da ponovo gleda u leđa velikim rivalima.

Nakon decenije dominacije Juventus je prošle godine izgubio titulu prvaka od Intera, a ove sezone su Bianconeri ostali bez ijednog trofeja.

To je navelo rukovodstvo kluba da za narednu sezonu napravi određene promjene. Dosta je odlazaka iz kluba, pa tako u crno-bijelom dresu nećemo više gledati Paula Dybalu, Giorgija Chiellinija, Federica Bernardeschija...

Ipak, rukovodstvo torinskog kluba pobrinut će se da dovede dostojne zamjene za igrače koji odlaze i koji će u narednom periodu otići.

Italijanski mediji pišu da je završen transfer Paula Pogbe, blizu potpisa su Ivan Perišić i Angel Di Maria, a stižu pojačanja i u defanzivnom dijelu ekipe.

Defanzivac Arsenala Gabriel Magalhaes također bi trebao stići u Juventus. Pregovori s Topnicima oko transfera ovog fudbalera traju i uskoro bi posao mogao biti završen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Gabriela još jedan brazilski defanzivac je u pregovorima sa Starom damom. To je lijevi bek Atletico Madrida Renan Lodi koji je odavno velika želja Juventusa.

Torinski velikan pokušat će da završi i njegov transfer, a tokom ljeta će sigurno biti još promjena unutar kluba i očigledno je da ćemo gledati poprilično izmijenjen sastav Bianconera u narednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.