Liverpool može da žali

Manchester City u jednoj od najluđih završnica osvojio titulu!

Edmir Škorić

Prava uzbuđenja viđena su na susretima 38. kola engleske Premier lige.

Manchester City je u zadnje kolo ušao kao lider i bila mu je neophodna pobjeda nad Aston Villom na Etihadu bez obzira na ishod meča Liverpool - Wolverhampton.

Očekivalo se da će tim Pepa Guardiole bez većih problema doći do titule, no umalo prava tragedija. Ipak, u samo nekoliko minuta Građani zabijaju tri gola, rade veliki preokret i postaju prvaci Engleske!

Aston Villa predvođena trenerom Stevenom Gerrardom, legendom Liverpoola, povela je u 37. minuti preko Mattyja Casha. I dalje se mislilo da City može do preokreta i titule, bio je ipak veliki favorit, a onda novi šok. Coutinho je u 69. minuti zabio i praktično gurnuo trofej prema svom bivšem klubu.

Međutim, u samo dva minuta Gundogan i Rodri donose Cityju povratak i izjednačenje na 2:2, da bi Gundogan u 81. zabio drugi gol i donio veliku pobjedu, zlata i titule vrijednu za domaće.

Istovremeno se Liverpool borio sa Wolverhamptonom na Anfieldu. Šok za domaće u trećoj minuti kada Neto zabija za 0:1, ali već u 24. minuti Sadio Mane pogađa za izjednačenje. No, tih 1:1 Liverpoolu nije bilo dovoljno, morali su pobijediti...

Kako je vrijeme odmicalo, sve ofanzivniji je bio Liverpool, ušao je kasnije i Salah, ali Wolverhampton se uporno dobro branio, da bi Mo Salah ipak zabio za pobjedu, ali nije bilo dovoljno da se osvoji titula... Robertson je ovjerio pobjedu pogodivši za 3:1, pa su se u Liverpoolu ponovo ponadali dobrim vijestima s Etihada, no nije ih bilo.

Za Manchester City je ovo bila osma titula i četvrta u posljednjih pet godina.

Tottenham je bio uspješniji od Arsenala u borbi za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Spursi su slavili s 5:0 kod Norwicha, dok je Arsenal savldao Everton s 5:1, ali se morao zadovoljiti petim mjestom.

Bilo je zanimljivo i u borbi za opstanak. Leeds je odigrao 1:1 u gostima kod Brentforda i tako ostao u ligi, pošto je Burnley poražen od Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U onim manje bitnijim utakmicama Brighton je dobio West Ham sa 2:1, Leicester je pobijedio Southampton s 4:1, Chelsea je pobijedio Watfod 2.1, dok je Crystal Palace bio bolji od Manchester Uniteda s 1:0.

Svi rezultati 38. kola:
Arsenal - Everton 5:1
Brentford - Leeds 1:2
Brighton - West Ham 3:1
Burnley - Newcastle 1:2
Chelsea - Watford 2:1
Crystal Palace - Man. United 1:0
Leicester - Southampton 4:1
Liverpool - Wolves 3:1
Mancheser City - Villa 3:2
Norwich - Tottenham 0:5

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.