Trener Željezničara na press konferenciji

Mulalić ponovo brutalno iskren: Ako kažem sve što imam, kaznit će me jedno šest godina

Eldar Ganibegović

FK Željezničar remizirao je danas protiv NK Široki Brijeg 0:0 u utakmici 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice na press konferenciji prisutnim medijima se obratio trener domaćih, Edis Mulalić.

"Šteta. Mislim da smo zaslužili barem jedan gol. I za angažman momaka i za sve negdje nismo bili nagrađeni. Prvo poluvrijeme pata-pata, iz neke sumnjive situacije je Široki imao jednu situaciju da gol zabije. Mislim da smo dobro pritiskali, osvajali druge lopte, onemogućavali Širokom, jer to nam je plan bio po našoj tranziciji da brzo reagujemo, brzo smo osvajali lopte, na protivničkoj polovini dvije prečke...", rekao je Mulalić pa se dotakao i situacije kada je njegov tim tražio penal:

"Ta sumnjiva situacija, ne mogu da pričam dok ne vidim sa Zecom šta je bilo pred kraj utakmice. Šteta, da nije ušla barem jedna. Treća-četvrta utakmica dvije stative, dvije prečke. Šta je bilo dobro, to je da su mladi momci igrali, da smo tog jednog mladog još dodali prvom timu. To je negdje, suma sumarum je to."

Da li je nezadovoljan nekim prvotimcima ili će ekipa ostati na okupu?

"Svaka čast momcima koji su tu. Izvukli su maksimum iz date situacije. To smo pričali i na prošloj press konferenciji, da se ne ponavljam k'o papagaj, ako neko prati to šta smo pričali. Sigurno da apetiti Želje, ni navijača ni nas, nije plasman koji je sad. Negdje, ova cijela godina je bila u nekom turbulentnom dijelu, negdje da se stabilizuje. Trener prije mene imao je cilj da ne ispadne iz lige, da se promovišu neki mladi, nešta, eto to je to. Sad kad se završi sezona vidjet ćemo. Opet se vraćam na razgovor poslije Leotara i prošle sedmice. To apetiti sigurno nisu, a koliko ćemo mi imati budžet da ponovo nešto ubrzamo, hoće li doći investitor, to je sve na grani. Nadamo se svemu najboljem, momci pokušavaju iz uprave da nađu tog čovjeka. Ovo je maksimum, to je moje mišljenje. Iz ovoga što imamo, normalno da apetiti Želje to nisu, ali tu treba svašta-nešto da bi se to poboljšalo", rekao je Mulalić pa se dotakao i nekih odluka N/FSBiH:

"Svugdje u svijetu zadnja dva-tri kola igra se u isto vrijeme. Sad da mi analiziramo ko je donio tu odluku... K'o i milion puta do sada ta će odluka proći i sve će proći, ništa se promijeniti neće. Konstantno je tako. Pitajte igrače, uđite kod kolege (Ivice Barbarića, op. a) i kod nas, da nema pauze za vodu. O čemu mi to pričamo. Ne smiješ ništa da pričaš jer će te kazniti jedno šest godina. Kad bi ti ja reko šta ja sve mislim, jedno šest godina kazne bi dobio."

Investitor u FK željezničar?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mene to u nekim stvarima boli. To je više pitanje za ljude iz uprave. Pet-šest mjeseci izlazim ispred kluba, igrača, poturam leđa, sam se i blamiram, ne blamiram, jer ja to volim. Ne znam dokle su ti pregovori. Oni su još u toku. Čovjek provjerava o čemu se tu radi. Volio bih i ja da se neko oglasi i kaže o čemu se tu radi. Ambicije svih nas su da Željo bude jak i kvalitetan. I ja bih volio da budem dio te priče. Ako ljudi cijene ovo što smo uradili do sada jer je klub bio pred gašenjem. Mi smo bili u rangu s Čelikom, pata-pata. Vi sve znate te pojedinosti", istakao je uvijek iskreni Edis i kazao da mu nije problem da ponovo bude "otjeran" iz kluba:

"Ako dođe nikakav problem, nek me opet otjeraju. Ja ću to opet voljeti. Sjedit ću opet na sjeveru gdje sam i sjedio, ali čista obraza zajedno s ovim momcima. Kako će biti poslije, mi smo imali razgovore i prošle sedmice, kažem da se ne možemo samo oslonuti ni na tog investitora. Možda taj čovjek odustane. Oni pokušaju da se ti momci osiguraju i s neke druge strane, sa sponzorima da izvuku tu situaciju. Sedam godina života sam izgubio, ali barem znam za šta. Klub je stabilan sportski, peto, šesto mjesto. On je tu i može sigurno temelj da se dalje gradi. Tu ja nisam bitan, ako će neko biti bolji neka me opet nabiju nogom. Ali, svaki trening i svaku utakmicu s ovim momcima smo odradili. Kažem opet, čista obraza mogu stati svakome, nemam se čega stiditi."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.