Odavno na Grbavici nije bilo tako dosadno: Željezničar i Široki odigrali meč za zaborav

Nula u duelu velikih rivala

Odavno na Grbavici nije bilo tako dosadno: Željezničar i Široki odigrali meč za zaborav

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar i Široki Brijeg remizirali su (0:0) u susretu 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bio je ovo jedan od najdosadnijih susreta ove sezone. Odličan teren i lijepo vrijeme nisu iskorišteni i ekipe su razočarale.

Željezničar je u uvodnim minutama bio bolji tim. Kontrolisali su Plavi loptu, ali falio je završni pas i udarac domaćeg tima.

Tek u finišu prvog dijela vidjeli smo dvije jako dobre šanse, a prvi su zaprijetili gosti iz Širokog Brijega.

Igrala se 39. minuta meča kada je Blagaić odlično proigrao Ikića. Ovaj izlazi sam pred Bendera, no golman Željezničara čudesno brani i spašava svoj gol, a Ikić ni iz drugog pokušaja ne zabija već šalje loptu preko gola.

Željezničar u 45. minuti prijeti. Nedim Mekić je raspalio po lopti s preko 30 metara, no pogađa spoljni dio mreže i na odmor se odlazi bez golova.

Oglasi

Široki u uvodnim minutama nastavka stvara nekoliko opasnih situacija pred golom Željezničara. Međutim, domaći su se uspjeli spasiti, a zatim je uslijedio period dosadne utakmice.

Apsolutno ništa vrijedno spomena se nije dešavalo u tim trenucima na Grbavici i tek u samom finišu Željezničar stvara veliku šansu. Kosorić i Hajdarević pogađaju prečke, Zec je imao dobar pokušaj i Željezničar može da žali za tri boda u ovom susretu.

Ipak, ova dosadna utakmica na kraju je završena rezultatom 0:0 i Željezničar nije razveselio navijače na oproštaju od Grbavice ove sezone.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 0:0

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Kosorić, Subašić, Mekić, Gasal, Šehić, Hodžić, Drina, Beća, Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Valinčić, Mujan, Blagaić, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Ikić, Žulj.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Nemam nista protiv Tuzla City, cak sta vise su mi simpaticni kao ekipa, ali je tuga i zalost da ce svoje Evropske utakmice igrati na Grbavici umjesto Zelje i/ili Sarajeva. Sarajevski klubovi nikad losiji odkako postoji Premijer liga BiH. Zalosno.
5 0
North1987HzSA
Opet smo mi ispred Željkana :)
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi