FOTO: EPA

Spuštena zavjesa na sezonu

Fudbaleri Manchester Citya podigli trofej za prvaka Engleske

Haris Zilić

Nakon velike drame u posljednjem kolu Premiershipa, Manchester City je osvojio šesti naslov prvaka Engleske.

Građani su nakon preokreta savladali Aston Villu sa 3:2 tako da trijumf Liverpoola protiv Wolverhamptona od 3:1 nije puno poremetio slavlje na Etihadu.

Po završetku meča nastala je totalna ludnica koja još traje, a trofej za prvaka Engleske podigao je kapiten Citya Fernandinho.

Fudbaleri i navijači Manchester Citya i sat vremena nakon završetka utakmice još slave na stadionu, a slavlje će se sigurno preseliti i na ulice Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovome dodajmo da je Liverpool osvojio FA Cup i Liga Kup, a iz Premeiershipa ispali su Burnley, Watford i Norwich, čime je kompletirana još jedna sezona u engleskom Premiershipu.

Pored Citya i Liverpoola u Ligu prvaka idu Chelsea i Tottenham, u Evropa ligu će Arsenal i Manchester United, dok će West Ham u UEFA konferencijsku ligu naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.