Manchester City u jednoj od najluđih završnica osvojio titulu!

Liverpool može da žali

Manchester City u jednoj od najluđih završnica osvojio titulu!

E. Škorić

Prava uzbuđenja viđena su na susretima 38. kola engleske Premier lige.

Manchester City je u zadnje kolo ušao kao lider i bila mu je neophodna pobjeda nad Aston Villom na Etihadu bez obzira na ishod meča Liverpool - Wolverhampton.

Očekivalo se da će tim Pepa Guardiole bez većih problema doći do titule, no umalo prava tragedija. Ipak, u samo nekoliko minuta Građani zabijaju tri gola, rade veliki preokret i postaju prvaci Engleske!

Aston Villa predvođena trenerom Stevenom Gerrardom, legendom Liverpoola, povela je u 37. minuti preko Mattyja Casha. I dalje se mislilo da City može do preokreta i titule, bio je ipak veliki favorit, a onda novi šok. Coutinho je u 69. minuti zabio i praktično gurnuo trofej prema svom bivšem klubu.

Međutim, u samo dva minuta Gundogan i Rodri donose Cityju povratak i izjednačenje na 2:2, da bi Gundogan u 81. zabio drugi gol i donio veliku pobjedu, zlata i titule vrijednu za domaće.

Istovremeno se Liverpool borio sa Wolverhamptonom na Anfieldu. Šok za domaće u trećoj minuti kada Neto zabija za 0:1, ali već u 24. minuti Sadio Mane pogađa za izjednačenje. No, tih 1:1 Liverpoolu nije bilo dovoljno, morali su pobijediti...

Oglasi

Kako je vrijeme odmicalo, sve ofanzivniji je bio Liverpool, ušao je kasnije i Salah, ali Wolverhampton se uporno dobro branio, da bi Mo Salah ipak zabio za pobjedu, ali nije bilo dovoljno da se osvoji titula... Robertson je ovjerio pobjedu pogodivši za 3:1, pa su se u Liverpoolu ponovo ponadali dobrim vijestima s Etihada, no nije ih bilo.

Za Manchester City je ovo bila osma titula i četvrta u posljednjih pet godina.

Tottenham je bio uspješniji od Arsenala u borbi za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Spursi su slavili s 5:0 kod Norwicha, dok je Arsenal savldao Everton s 5:1, ali se morao zadovoljiti petim mjestom.

Bilo je zanimljivo i u borbi za opstanak. Leeds je odigrao 1:1 u gostima kod Brentforda i tako ostao u ligi, pošto je Burnley poražen od Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U onim manje bitnijim utakmicama Brighton je dobio West Ham sa 2:1, Leicester je pobijedio Southampton s 4:1, Chelsea je pobijedio Watfod 2.1, dok je Crystal Palace bio bolji od Manchester Uniteda s 1:0.

Svi rezultati 38. kola:
Arsenal - Everton 5:1
Brentford - Leeds 1:2
Brighton - West Ham 3:1
Burnley - Newcastle 1:2
Chelsea - Watford 2:1
Crystal Palace - Man. United 1:0
Leicester - Southampton 4:1
Liverpool - Wolves 3:1
Mancheser City - Villa 3:2
Norwich - Tottenham 0:5

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...prodato od strane odbrambenih igraca Asto Ville,ovi u napadu su se trudili ali da su dali 5 golova ovi bi iz odbrane pustili 6...uglavnom,sudije su svojim guranjem Cityja u toku sezone,tacnije u utakmucama protiv Arsenala,Wolvesa i Evertona najzasluznije za titulu Cityja...
7 36
Jupp
Svaka cast City-ju! Zasluzena titula, guravo je bilo, ali treba imati pobjednicki mentalitet i u odlucujucoj utakmici u drugom poluvremenu zabiti 3 gola, a imati 2 gola zaostataka. Respect!
28 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi