Foto: D. Kurbegović

Nevjerovatan meč u Bihaću

Gubili 1:3, ali uz dva penala i dva igrača više napravili nevjerovatan preokret za put ka spasu

Eldar Ganibegović

Nevjerovatan meč odigran je danas u sklopu 28. kola Prve lige FBiH. 

Nakon što su dva kluba u Premijer ligi ispala u niži rang, ali u Prvu ligu manjeg bh. entiteta, jasno je da će Prvu ligu FBiH napustiti samo jedan klub, a najbliži ispadanju su Tomislav i Jedinstvo. 

Uoči ovog kola Tomislav je bio posljednji na tabeli s tri boda iza Jedinstva, gostovao je kod Zvijezde i sjajno počeo. U 21. i 41. minuti Nikola Šiško postiže dva gola za goste i ovjerava im tako vrijedna tri boda.

Do kraja je Zvijezda uspjela da smanji vodstvo gostiju, gol je u 60. minuti postigao Diagne Bassirou, no gosti se u Hercegovinu vraćaju s vrijedna tri boda.

Ipak, neće im biti dobro kada vide kako je Jedinstvo savladalo ekipu Radnika u Bihaću.

U 15 minuti domaći tim dolazi do vodstva, a siguran s 11 metara bio je Salko Jazvin.

Do poluvremena gosti iz Hadžića prave preokret. Kenan Dervišagić je izjednačio u 22. minuti, Gaibija Hukić zabio za 1:2 u 43., da bi Dervišagić u nadoknadi postigao gol za 1:3.

Na otvaranju drugog dijela sudija Haris Poprženović sudi još jedan penal za Jedinstvo. Ponovo je bio siguran Salko Jazvin.

Do 65. minute gosti su ostali s dva igrača manje i tako jednostavno nisu mogli, a Salko Jazvin je kompletirao hat-trick za 3:3.

Elmedin Alić i rezervista Francisco Ladislao Ortega do kraja su postigli još dva gola za Jedinstvo i veliku pobjedu od 5:3.

Dva kola prije kraja Jedinstvo je na 15. mjestu s 25 bodova, tri više od posljednjeg Tomislava. Jedinstvu slijedi gostovanje TOŠK-u i domaći susret s Gradinom i za siguran ostanak u ligi potrebna su im četiri boda iz te dvije utakmice.

Za Tomislav još slijedi gostovanje Radniku u Hadžićima i domaći susret protiv TOŠK-a.

Prva liga FBiH, 28. kolo:

Jedinstvo - Radnik 5:3

NK Jedinstvo: Brkić, Jusić, Pandžić, Jazvin, Nestor, Alić, Kadrić, Balić, Bakmaz, Hadrović, Mušić.

FK Radnik: Rizvo, Kovačević, Mujanović, Ramić, Hukić, Oputa, Jašarević, Mujezinović, Terzić, Jusupović, Dervišagić.

Zvijezda - Tomislav 1:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Kertić, Nezić, Vehabović, Bijelić, Mahmutović, Avdić, Rafieg, Begović, Bassirou, Duraković, Živanović.

HNK Tomislav: Galić, Ćerdić, Kovačević, Banović, Stanić, Bandić, Šiško, Križanac, Križanac, Musić, Tiro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.