Foto - EPA

Iznio je jasan stav

Miralem Pjanić je donio poprilično nevjerovatnu odluku za karijeru

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) vraća se u Barcelonu nakon odrađene posudbe u turskom Bešiktašu.

Iskusni 32-godišnji veznjak prije nekoliko dana je u razgovoru za SportSport.ba saopštio da mu je cilj da uđe u konkurenciju kod Xavija Hernandeza.

"Imam još dvije godine ugovora s Barcelonom, čuli smo se i pričali. Ja se naravno vraćam opet tamo. Plan je da se vratim u konkurenciju", rekao je Pjanić za SportSport.ba.

Svoje planove Pjanić je iznio i čelnicima Barcelone. TV3 donosi informaciju kako su bh. veznjak i danski napadač Martin Braithwaite saopštili kako nemaju namjeru da odu ovo ljeto iz kluba i da žele odraditi ugovor do kraja.

Obojici saradnja s katalonskim gigantom ističe u ljeto 2024. godine. Trener Barcelone Xavi s druge strane ne računa na njihove usluge i klub s Camp Noua ih se planirao riješiti.

Međutim, to očigledno neće ići tako lako. Pjanić i Braithwaite su jasno rekli svoj stav i oni žele da se bore za svoje mjesto u timu.

Odluka o ostanku u klubu usprkos činjenici da Xavi ne računa na njega poprilično je nevjerovatna. Mnogi su očekivali da će Pjanić tražiti da ode u klub gdje bi imao više prostora za igru, no za sada to nije u planu bh. fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. fudbaler je član katalonskog velikana postao 2020. godine. Stigao je u razmjeni s Juventusom za Arthura, no kod Ronalda Koemana nikada nije dobio pravu šansu da se dokaže.

Ukupno je u dresu Barcelone ovaj 32-godišnji fudbaler odigrao 30 utakmica. Većinu ih je ušao s klupe i nije imao značajnog učinka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.